Sağlıklı Kilo Alma Ürünleri - Kilo Almak | Kilo Vermek | Keten Tohumu | Diyet | Kilo Alma |






           

3 Eylül 2007 Pazartesi

Sağlıklı Kilo Alma Ürünleri

Sağlıklı kilo almak isteyen insan önce çok fazla çay, kahve, sigara kullanıyorsa mutlaka azaltmalı veya bırakmalıdır.


Gerekli Olanlar :

Saf Arı Poleni

Soya Sütü (Çocuklar ve Menopoz dönemindeki bayanlar için Kalsiyum Katkılı)

İyi cins gerçek süzme bal

Dut Pekmezi,Keçiboynuzu(Harnup) pekmezi,Üzüm pekmezi

Tahin

Pirinç Sütü

Yulaf Sütü

Kullanım Şekli :

Saf arı poleninden sabah kahvaltıda ve akşam yemeğinden sonra 1 tatlı kaşığı yenecek veya su ile içilecek.Bal ile de karıştırılıp yenebilir.(Poleni sıcak yiyecek ve içeceklerle karıştırılarak kullanmayınız)

Öğün aralarında günde birer bardak Soya Sütü, Pirinç Sütü ve Yulaf sütü içilecek.

Kahvaltıda Dut, Üzüm ve Harnup Pekmezi tahin ile karıştırılarak yenecektir.

Bal, günde 2-3 yemek kaşığı yenmelidir.

Sağlıklı olarak kilo almak isteyen insanlar, düzenli olarak beslenmelidirler.Yani kahvaltıda yumurta, peynir gibi besinleride tüketmelidirler.Beyaz ekmek yerine kepekli ekmek veya tam tahıl ekmeği tercih edilmelidir.Beyaz undan yapılmış ekmeğin besleyici değeri yok denecek kadar azdır.Halk arasında kepekli ekmek sanki bir zayıflama ürünüymüş gibi görünsede aslında vitamin içeriği yüksek olan bir ekmektir.Beyaz ekmek çok daha çabuk enerjiye dönüşür ve anında yakılamadığı için vücutta yağ olarak depolanır.Kepekli ekmek veya tam buğday ekmeği daha lifli olduğundan hem bağırsakları çalıştırır hem daha yavaş enerjiye dönüşür. İçeriğinde özellikle B grubu vitaminler beyaz ekmeğe oranla daha fazla olduğu için kansızlığa da faydalıdır. O yüzden beyaz ekmeği pek faydası olmayan, tokluk hissi yaratan vitamin eksikliği yaratabilen ve neredeyse boş bir besin olarak niteleyebiliriz. Ekmek yapımında kullanılan un beyaz hale gelinceye kadar faydalı kısımlarının % 90'ı ayrışmaktadır.Simitte beyaz undan yapılmış bir mamül olduğu için faydalı bir yiyecek değildir.

Kırmızı et, tavuk eti veya balık eti günde 1 öğün yenmelidir.

Her gün mevsim meyvelerinden az miktarda da olsa tüketilmelidir.Kahvaltıda veya gün içerisinde çay kahve yerine en iyi içecek kuşburnu,Üzüm suyu ve diğer meyve sularıdır.

Merkezimizde satışa sunduğumuz Soya sütü,Yulaf Sütü ve pirinç sütü Almanya'dan Tarım ve Köy işleri Bakanlığı'nın izni ile ithal edilmektedir.

Eğer kişinin ciddi bir rahatsızlığı yoksa bu tavsiyelerimize uyarak mutlaka sağlıklı bir şekilde kilo alabilirler.

Önemle belirtmek isterizki herhangi bir bitkisel maddenin faydalı olabilmesi için saf ve doğal olması gerekmektedir. Piyasadaki Bal ve pekmezlerin bir çoğu maalesef şeker, Glikoz (Mısır Şurubu) dan üretilmektedir.Dolayısı ile hiçbir faydası olmadığı gibi karaciğer üzerine yük olacaktır.

Hiç yorum yok: