Menopozda Beslenme - Kilo Almak | Kilo Vermek | Keten Tohumu | Diyet | Kilo Alma |






           

16 Eylül 2007 Pazar

Menopozda Beslenme

Yeni bir başlangıç
Menopoz süresince vücut daha duyarlı bir hale geldiği için, bu dönemde ne yediğimize ve spor yapmaya daha fazla özen göstermeliyiz.


Menopoz hayatımızda açılan yeni bir sayfa; hayatın getirdiği yeniliklerle başa çıkabilmek için artık daha çok deneyime sahip olduğumuz bir dönem. Hayatla ilgili bilmemiz gereken her şeyi artık az çok bildiğimiz, kendimize olan güvenimizi tam olarak elde ettiğimiz, vücudumuzu, ruhumuzu daha iyi tanıdığımız bir dönem.

Nelere dikkat etmeliyiz?

Daha fazla kalsiyum, yeterli miktarda egzersiz... Aslında doğru beslenme ve düzenli egzersiz hayatın her aşamasında önemlidir, ancak menopoz süresince vücut daha duyarlı bir hale geldiği için, bu dönemde ne yediğimize ve yaptığımız sporlara daha fazla özen göstermeliyiz.

Kalsiyum miktarı yüksek olan besinler nelerdir? Süt, yoğurt, peynir ve diğer süt ürünleri, istiridye, sardalye ve somon balığı ve koyu yeşil, lifli sebzeler, ıspanak ve brokoli.

Yağ ve kolesterol oranı düşük gıdalar almaya özen gösterin; yağlar karbonhidrat ve proteinlere göre daha fazla kalori içerir. Günlük diyetinizde aldığınız yağ oranı diğer besin bileşenlerine göre %30’un altında olmalıdır.

Soya Mucizesi:
Menopoz sonrası kadınlarda kalp hastalığına yakalanma riski artar. İşte soya proteini burada devreye girer; çünkü soya proteininin kolesterolü düşürdüğü kanıtlanmış bir gerçektir. Soya ürünleri sağlıklı beslenme açısından büyük önem taşır. Besin değerleri içerdikleri protein, antioksidan ve kalsiyum açısından zengin olduğu için, vücuda çok yararlıdır. Soya ürünleri, kolesterolün düşürülmesinde, kemik yapısının güçlendirilmesinde ve sıcak ataklarının azalmasında etkilidir.

Hiç yorum yok: