Doğal yoldan kilo verme - Kilo Almak | Kilo Vermek | Keten Tohumu | Diyet | Kilo Alma |






           

2 Nisan 2008 Çarşamba

Doğal yoldan kilo verme

Yazın gelmesiyle birlikte sıkı rejim listeleri de görünür yerlere asılıp, uygulanmaya başlarken; uzmanlar, kilo vereyim derken sağlıktan olunmaması konusunda uyarılarda bulunuyor.

Yazın gelmesiyle birlikte hemen sıkı rejimlere başladınız değil mi? Fakat bunu yapayım derken bitkin düşebilir, tatilin tadını çıkarmaktan mahrum kalabilirsiniz. Dönemlik sıkı rejimler uygulayıp ani şekilde kilo verebilirsiniz ama birkaç püf noktaya dikkat ederseniz hem doğal olarak zayıflayacaksınız hem de kilonuz sabit kalacak.

Uzmanlar, sağlıklı kilo verebilmek için üç öğün yerine altı öğün yemek yenilmesini, ancak porsiyonların küçültülmesini öneriyor. Sık aralıklarla beslenmenin, gereğinden fazla yemeyi ve kaçamakları önlediğini vurgulayan uzmanlar, “Çünkü sık sık beslendiğiniz için açlık hissi duymazsınız. Acıkmayı önlediğinden, sonraki öğüne çok acıkmamış olarak ulaşacağınız için daha az besinle doyarsınız” diyorlar.

Uzmanlar, yağsız et yemeye özen gösterilmesi gerektiğini belirterek, “Daha fazla sebze, mevye ve tahıl grubunu tercih edin. Kırmızı et yerine derisiz tavuk, hindi ve balığın beyaz etlerini tüketin” önerisinde bulunuyor.

Yağ oranı düşük besinlerin tercih edilmesi gereğine işaret eden uzmanların diğer önerileri ise şöyle:

Yağı alınmış yoğurt yiyin. Yemekten kalkar kalkmaz dişlerinizi fırçalayın. Yemeğe küçük bir kase dolusu çorba veya salatayla başlayın. Erken yemek yiyin. Özellikle sabah kahvaltılarında karnınızı iyice doyurun. Gece yememeye özen gösterin. Lifli sebzelere ağırlık verin. Fazla kalori veren yiyeceklerden ve çikolata dahil şekerlemelerden uzak durun. Yemeklere koyduğunuz yağ miktarını azaltın. Yemeklerin suyundan daha çok posa kısmını tercih edin.

Bol sebze ve meyve tüketin. Cips, yağlı patlamış mısır, yağlı kraker, börek, çörek, pasta vb. yiyecekleri tüketmekten kaçının veya seyrek ve az miktarda tüketin. Bol bol su için. Kızartma yerine fırın, haşlama ya da ızgara yiyecekler tercih edin. Krema yerine un, nişasta, patates kullanın. Sıvı yağı tercih edin. TV izlerken yemek yeme huyundan vazgeçin. Ayakta değil masada yemek yiyin.

Uzmanlar, hareket etmenin çok önemli olduğunu da kaydederek, “Asansör yerine merdiven kullanmayı alışkanlık haline getirin. Oturduğunuz yerde kol ve bacak hareketleri yapın. Her zaman hızlı tempoyla yürüyün. Okurken ve televizyon izlerken dik oturun. Düzgün durmak, daha çok kalori yakmanızı sağlar” ifadesini kullanıyorlar.

Hiç yorum yok: