Doğru Uzmanı Bulma - Kilo Almak | Kilo Vermek | Keten Tohumu | Diyet | Kilo Alma |






           

4 Nisan 2008 Cuma

Doğru Uzmanı Bulma

Diyet yaparken bir uzman bize nasıl yardımcı olabilir?
Hepimiz az çok diyet prensiplerini, diyet yaparken nelere dikkat etmemiz gerektiğini biliyoruz. Ama yardım şart!

Kilo vermek başlı başına planlı ve programlı olmayı gerektiren bir süreçtir. Diyet yapmaya karar verdikten sonra bir diyetisyenin yardımıyla almanız ve almamanız gereken besinlerin bir listesini oluşturabilirsiniz. Hangi besinlerden ne kadar almalısınız? Uzman kişi sizin için en uygun olan diyeti bulmaya yardımcı olur, bunu bir programa oturtur, hatta zaman zaman gereğinden fazla kilo vermenizi önleyebilir.

Doğru bir uzman, size sizin tercihleriniz üzerinden bir plan hazırlar. Bunun için size kişisel tercihlerinizle ilgili bir çok soru soracaktır. Hangi yiyeceklerden hoşlandığınızı, hangilerinden sakındığınızı, beslenme alışkanlıklarınızı, çalışma saatlerinizi gözüne alarak sizin için en verimli diyeti hazırlayıp uygulamanıza yardımcı olur.

Diyetisyenlerin size yardımcı olabilmeleri için onlara karşı dürüst olmanız gerekmektedir. Genellikle sizden günlük yediklerinizin bir listesini isterler. Bu listeyle neyi ne kadar uyguladığınızı tespit edip, listede yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunda sizinle listeyi tekrar gözden geçirip, yeni alternatifler sunarlar.

Diyetisyenler, standart diyetler yerine kişiye özel diyet listeleri hazırlarlar. Bu kilo vermenin en önemli ilkelerinden biridir. En az kaloriyi alarak değil, yapınıza en uygun olan diyeti uygulayarak zayıfladığınızda, kilo vermek sizin için bir işkence olmaktan çıkar. Hem sağlıklı hem de motivasyonunuzu yüksek tutarak istediğiniz forma kavuşabilirsiniz.

Şimdiye kadar kendi başınıza bir takım diyetler uyguladıysanız ve elle tutulur bir başarı gösteremediyseniz neden bir uzmanın yardımına başvurmayasınız?

Başarılı olamayışınız birçok faktöre bağlı olabilir. Bu faktörler biyolojik veya psikolojik olabilir. Diyetisyeniniz öncelikle sizden bazı tıbbi testler isteyecektir. Testlerin sonucuna göre; eğer kilo veremeyişiniz biyolojik nedenlere bağlıysa bu durum göz önüne alınarak diyetisyeniniz tarafından sizin biyolojik yapınıza en uygun diyet programı belirlenecektir. Kilo veremeyişiniz psikolojik nedenlerden kaynaklanıyorsa, bu nedenler gündeme getirilerek onlar üzerinden bir program hazırlanacaktır. Varsa motivasyon eksikliğiniz giderildiğinde, en doğru şekilde fazla kilolardan kurtulmanız için artık hiçbir bahaneniz kalmayacak!

Hiç yorum yok: